!!11- شرکت‌های مناسب برای فعالیت‌های تجاری!!

کدام شرکت برای فعالیت تجاری مناسب‌تر است؟

در قانون تجارت 7 شرکت معرفی شده است که در میان آن‌ها دو شرکت‌ تضامنی و نسبی کاربرد عملی ندارند. این دو شرکت، شرکت‌هایی هستند که در آن‌ها شرکا مسئولیت نامحدود دارند. این مورد اصولاً برای کسب‌وکارها پیشنهاد نمیگردد مگر جایی که الزام قانونی مثل صرافی‌ها وجود داشته باشد.

شرکت‌های تعاونی

نظام تصمیم‌گیری در این شرکت‌ها سرمایه محور نیست. بنابراین به نظر می‌رسد برای فعالیت تجاری و سرمایه‌ای گزینه های بهتری نیز وجود دارد.

شرکت با مسئولیت محدود

اگر کسب‌وکار شما دوستانه، خانوادگی و کوچک است، توصیه‌ و پیشنهاد کارشناسان استفاده از قالب شرکت با مسئولیت محدود است. شرکتی که برای تأسیس آن حداقل سرمایه‌ی لازم نیازی نیست. سرمایه را شرکا می‌توانند قیمت‌گذاری کنند. دو شریک هم برای تأسیس این شرکت کافی است.

اما شرکت سهامی عام و خاص

شرکت سهامی بر دو قسم است. شرکت سهامی عام برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط، نه مناسب است و نه ممکن. چون تخصیص شرکت‌های سهامی عام با اجازه‌ی سازمان بورس است و در عمل هم سازمان بورس مجوز فعالیتش را به کسب‌وکارهای کوچک نمی‌دهد. اما اگر کسب‌وکار شما بزرگ است و قصد توسعه، بزرگ شدن و یا حتی در آینده تبدیل به شرکت سهامی عام و ورود به بورس مدنظر است، شرکت سهامی خاص مد نظر است. شرکت سهامی خاص، ارکان قانونی، قواعد تصمیم‌گیری، نظارت و اداره دارد و منظم‌تر است. خیلی وقت‌ها رعایت نکردن این موارد باعث مسئولیت کیفیری مدیران می‌شود.

مزیت ثبت شرکت

  • شرکت یک شخصیت حقوقی و شرکا شخصیت دیگر یعنی دارایی، تعهدات و مستقلات شرکت از دارایی و تعهدات شرکا مستقل است. اگر سهام‌داری یا شریکی بدهکار باشد، اموال شریک را نمی‌توان توقیف نمود.
  • بعضی از دارایی‌ها (خصوصاً دارایی فکری) اساساً به نام چند نفر قابل ثبت نیستند. مثل نام دامنه‌ی وبسایت.
  • شرکت‌ها اعتبار بیشتری در معاملات دولتی مناقصه‌ها و مزایده‌ها دارند. حتی برخی از امتیازات و اعتبارهایی که جدیدا پدید آمده است، به شرکت‌ها اختصاص دارد. مثل امتیازها و اعتبارهایی که برای شرکت‌های دانش بنیان در نظر کرفته می‌شود. 
  • دارایی و سرمایه‌ی شرکا در شرکت نقدشوندگی بیشتری دارد. اگر شرکت به صورت تجاری ثبت نشده باشد، انتقال سهم‌الشرکه به دیگر شرکا سخت است.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *